Inici‎ > ‎

Noticies Hospital

Properes mobilitzacions contra la reforma de les pensions i per uns pressupostos socials:

20 de nov. 2013, 5:59 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 20 de nov. 2013, 6:03 ]BARCELONA. Manifestació el diumenge 24 de novembre a les 12'00h. Sortida de Passeig de Gràcia/Av. Diagonal.

GIRONA. Manifestació el diumenge 24 de novembre a les 12'00h. Sortida de Plaça Independència. 

TARRAGONA. Manifestació el dissabte 23 de novembre a les 18'30h. Sortida de Plaça Imperial Tarraco (final de la Rambla Nova).

LLEIDA. Manifestació dissabte 23 de novembre a les 18.00 h. Sortida de la plaça Ricard Viñes.

TORTOSA. Concentració el divendres 22 de novembre a les 18'00h. Davant la Delegació de Govern de la Generalitat (c/Montcada). 

VIC. Concentració el divendres 22 de novembre a les 10'30h. A la porta del Consell Comarcal d'Osona (c/Historiador Ramon d'Abadal, 5 -Edifici del Sucre-).

TERRASSA. Manifestació el divendres 22 de novembre a les 18.30h. Rambla d'Egara (entre c/Ireneu i c/Grànius).

SABADELL. Manifestació el divendres 22 de novembre a les 18.30h. Rambla de Sabadell cantonada c/Alfons XIII.NEGOCIACIÓ CONSORCI HOSPITALARI VIC JULIOL-AGOST 2013

14 d’ag. 2013, 2:25 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 14 d’ag. 2013, 2:25 ]

Jornada:

1668 h dia a partir 1 gener 2014

1562 h nit a partir 1 setembre 2013

DPO:

Supeditar 100% DPO a equilibri pressupostari

 

Paga extra:

No es perd cap paga

Jornada complementària i atenció continuada:

Estatut Marc

Es forma comissió seguiment per regular les condicions d’atenció continuada i altres aspectes (preu/ h. Guardia).

 

Carrera professional:  es mante   SIP-SIPPD

 

Premi fidelització:

No es dona econòmicament però Si es pot gaudir

 

Menjador:    5 €

Antiguitat:   des de 1 setembre no es meritarà nous tiennis i no es revaloritzarà i absorvirà i compensarà els increments salraials derivats del progrés en el Plus vinculació, així com els increments salarials derivats del progrés  dels nivells B-C i del C-D del SIPDP i del B-C del SIP

Plusos_

No es toquen altres plusos.

5 ponts: establir 5 dies de pont a calendari

Altres regulacions:

Adhesió al conveni col·lectiu dels centres sociosanitaris (Els centres sociosanitaris van acceptar la proposta mediadora al igual que nosaltres): lletra  conveni XHUP + proposta mediadora

Tot el personal dels centres del CHV es manté sota el mateix conveni

Acord d’adhesió al I Conveni de Sociosanitaris i pactes addicionals

8 d’ag. 2013, 4:51 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 8 d’ag. 2013, 5:03 ]

Negociacions per la finalització de la vigència del conveni XHUP

25 de jul. 2013, 3:23 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 25 de jul. 2013, 3:26 ]

 La finalització de la vigència  del conveni XHUP ens obliga a pendre negociacions entre empresa i la representació social dels treballadors.
Aquestes han començat aquesta setmana.
 
Us anirem informant durant aquest procés de negociació

CCOO considera necessari reobrir immediatament la Mesa per reprendre la negociació del Conveni

11 de jul. 2013, 2:15 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 11 de jul. 2013, 2:16 ]


CCOO, davant la suspensió "sine die" de les negociacions del Conveni del SISCAT, considera necessari reobrir immediatament la Mesa per reprendre la negociació i així ho hem comunicat a les organitzacions patronals.


Companyes i companys,

Transcric a continuació el correu electrònic que hem rebut del senyor Gómez Cid, president de la Comissió Negociadora del Conveni, en el qual ens comunica la suspensió "sine die" la negociació. Adjunto la carta que Carme Navarro a adreçat a les tres patronals.

El president de la Comissió negociadora del Conveni col.lectiu de Catalunya de la XHUP, Centres d'Atenció Primària, Centres Sociosanitaris i Centres de Salut Mental concertada i/o contractada amb el Servei Català de la Salut, havent rebut per part de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, acta de 25-06-2013 en la que es fa constar que la mediació realitzada en aquesta Direcció General en data 11-06-2013, ha estat rebutjada en el procés de consultes que s'ha dut a terme en els centres de treball afectats pel Conveni SISCAT (XHUP), us comunico, en conseqüència, que en tant no es produeixi cap esdeveniment o circumstància que, en opinió del que subscriu, pugui desbloquejar l'actual situació de la negociació de l'esmentat Conveni col.lectiu, les negociacions resten suspeses "sine die".

Us ho comunico per a general coneixement de tota la Comissió negociadora.

José Antonio Gómez Cid
President de la Comissió negociadora del conveni

Carta 


Resposta proposta mediadora

11 de jul. 2013, 2:01 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 11 de jul. 2013, 2:03 ]Foto 21 de juny, CCOO vam comunicar al mediador del Departament d’Empresa i Ocupació que, atenent a la voluntat dels treballadors manifestada en les consultes que juntament amb UGT vam convocar als centres de treball del sector, no acceptàvem la seva proposta mediadora. UGT es va manifestar en el mateix sentit. De les patronals, únicament ACES hauria acceptat la proposta. 
Ara, el mediador comunicarà el resultat de la mediació al president de la Comissió Negociadora qui, previsiblement, convocarà una reunió. 
CCOO demanarem la pròrroga del Conveni mentre continua la negociació; si aquesta pròrroga no és acceptada per les organitzacions patronals, el conveni perdrà la seva vigència el dia 8 de juliol.

Barcelona, 22 de juny de 2013CCOO informa del resultat de la consulta sobre el conveni de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP)

11 de jul. 2013, 1:38 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 11 de jul. 2013, 1:39 ]

21, juny de 2013

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 21 de juny de 2013  
XHUP-Sociosanitaris i Salut Mental
  El conveni de la XHUP-Sociosanitaris i Salut Mental es troba en ultraactivitat des de l'1 de gener de 2009. En aquests més de quatre anys ha estat impossible apropar postures entre la part sindical i la patronal. Davant la situació de bloqueig en la negociació el President de la Mesa Negociadora va proposar una mediació amb l'autoritat laboral (Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball-Departament d'Empresa i Ocupació).

CCOO, UGT i les patronals ACES, Consorci Sanitari i Salut i UCH, vam acceptar la proposta, i Metges de Catalunya es va adherir amb posterioritat.

Aquesta mediació va acabar, un cop més, i degut a les exigències de les patronals, sense acord.

L'autoritat laboral, en qualitat de mediador, va fer una proposta mediadora finalista que, per responsabilitat, CCOO i UGT ens vam comprometre a portar als centres.

A la pregunta:
"Estàs d'acord amb la proposta mediadora que propiciarà el manteniment del conveni de sector de la XHUP-Sociosanitaris i Salut Mental?"
La resposta ha estat:
SÍ : 8.528 vots ( 43,85%)
NO : 10.919 vots (56,15%)


Votacions conveni XHUP Hospital de Vic

11 de jul. 2013, 1:29 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 25 de jul. 2013, 3:14 ]


CCOO del CHV volem agrair i felicitar a tothom per la gran participació de la votació a l' Hospital gràcies per la paciència.

Agraïm especialment la vostre participació.

 Resultats finals votacions.
 Respecte de si cal acceptar o no la proposta de mediació al conveni de la XHUP.

 
 
Vots escrutats: 591
                                                SI: 414
                                                NO: 155
                                                EN BLANC: 16

                                                NUL: 6

Proposta mediadora: Règim de jornada i descansos del personal sanitari

13 de juny 2013, 14:03 publicada per Consorci Hospitalari Vic


Foto

L’Estatut dels treballadors estableix que són hores extraordinàries totes les que es fan per sobre de la jornada ordinària de treball i les limita a un màxim de 80 hores anuals. Les hores extraordinàries estan subjectes a una cotització addicional a la Seguretat Social sense topall màxim.

Els hospitals de la XHUP sempre han considerat les guàrdies com a jornada complementària i la cotització a la Seguretat Social es feia igual que la de la resta del salari. Com que els metges ja cotitzen per la base màxima de cotització de la Seguretat Social, les guàrdies quedaven excloses de la cotització.

La Inspecció de Treball i de Seguretat Social va fer una inspecció a Sant Pau i ha considerat que les guàrdies són hores extraordinàries i s’ha de fer la cotització addicional corresponent. El resultat és que han reclamat el pagament de 10 milions d’euros pels últims 4 anys.

Aquest mateix criteri és aplicable a tots els hospitals i la patronal vol evitar-ho, ja que seria una despesa addicional que agreujaria les dificultats econòmiques dels centres i de retruc perjudicaria tots els treballadors.

L’ICS no té aquest problema. L’Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, en la secció que regula la jornada i descansos, diu clarament que la jornada complementària no tindrà la consideració d’hores extraordinàries. Per tant, la cotització de les guàrdies a l’ICS es fa com la de la resta del salari; per aquesta raó quan el professional que fa guàrdies ja cotitza per la base màxima, no es paga més a la Seguretat Social. Si els centres de la XHUP poguessin aplicar la regulació de l’Estatut marc, el problema de la cotització addicional de les guàrdies quedaria solucionat.

L’Estatut marc preveu que quan no hi hagi regulació al conveni, serà aplicable als centres de la xarxa concertada el regim de jornada i descansos previst en el mateix Estatut marc. Per tant, si el conveni deixa sense regular la jornada i els descansos, serà directament aplicable al personal de la XHUP el règim de jornada i descansos establert a l’Estatut marc. Això mateix seria el que passaria si no s’arribés a signar el conveni: el 8 de juliol perdria la seva vigència i, en no haver regulació, s’aplicaria directament el règim de jornada i descansos de l’Estatut marc.

Significa això que la jornada quedaria desregulada? NO. La jornada i els descansos estarien regulats per l’Estatut marc, que, insistim, és la normativa que s’està aplicant a l’ICS.

Alguns ja estan dient que això serà una catàstrofe, que es faran jornades de 24 hores i que se suprimirà el descans setmanal. Fals. A l’ICS, on s’aplica aquesta normativa, això no passa. Però, per si de cas hi ha algun gestor imaginatiu que vol fer coses rares, a la proposta mediadora s’han introduït salvaguardes perquè es mantinguin les condicions que s’estaven gaudint fins ara.

Barcelona, 13 de juny de 2013

Proposta de mediació del conveni de la XHUP

12 de juny 2013, 11:34 publicada per Consorci Hospitalari Vic   [ actualitzat el 13 de juny 2013, 13:59 ]

Proposta de mediació que ha fet el Departament d'Empresa i Ocupació per al conveni de la XHUP.

JORNADA: 1668 hores el torn dia i 1562 el torn de nit (de dia 48 hores més i de nit igual que ara). Els 3 dies de lliure disposició queden com a jornada treballada i no descompten.
Les guàrdies no seran hores extres i per tant no cotitzaran a la seguretat social com a tals (sentència de Sant Pau).
Pels grups 4 a 7 màxim del 5% de jornada de distribució irregular.
Els contractes de jornada parcial mantindran els salaris augmentant la jornada proporcionalment.

REDUCCIÓ SALARIAL: reducció del 5% en tots els conceptes salarials excepte les guàrdies i les DPO a partir de l'1 de gener i fins el 31/12/2014. Aquesta reducció no es pot afegir a qualsevol altre reducció. En el nostre cas ja ens el treuen des del 2010. En cas de sentència favorable als treballadors respecte del cobrament del 5% ens haurien d'abonar el corresponent a 2010, 2011  i 2012, encara que els publics ho tenim malament.

DPO: un sol pagament anual a totes les categories per import en funció de l'equilibri pressupostari fins el 100% del l'import de les mateixes. 

CARRERA PROFESSIONAL: els nivells A i B reconeixement i abonament dels imports. Els nivells C i D reconeixement i suspensió de l'abonament. Qui ja els tingui els continuarà cobrant. 

INCAPACITAT TEMPORAL: igual que els empleats de la Generalitat ho tenen regulat.

TIQUET MENJADOR: 4 € pels treballadors de torn partit i 6 € la resta de personal (ara 3,29 €). El personal de guàrdia no paga.

PREMI DE FIDELITZACIÓ: no es pot canviar per compensació en metàlic excepte que ho autoritzi la comissió paritària.

ULTRAACTIVITAT DEL CONVENI: fins el 31/12/2015, data en que s'haura de fer obligatoriament medicació al TLC. (el que fa que no quedem sense conveni).

EL SINDICAT CCOO HEM DECIDIT QUE  AQUESTA PROPOSTA ES POSI A REFERÈNDUM DE TOTS  ELS TREBALLADORS DEL SECTOR.
EL VOSTRE VOT SERA DECISIU.

Farem una assemblea informativa, pendent de concretar el dia, i us informarem deseguida de quin dia farem el referèndum.

1-10 of 12